Πότε θα πιούμε εκείνον τον καφέ;

Ο καφές έχει επιφορτιστεί με μία έννοια που ξεπερνά την απλή κατανάλωση ενός ροφήματος. Στο πέρασμα του χρόνου, ο καφές εξελίχθηκε σε ουσιώδες και αναπόσπαστο κομμάτι της παγκόσμιας κουλτούρας.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΙΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΚΑΦΕ;

Η μέρα δεν ξεκινάει χωρίς αυτόν, ενώ ανθρώπινες σχέσεις και φιλίες έχουν δημιουργηθεί πάνω από ένα παγωμένο ή ζεστό ποτήρι. Στον αιώνα που διανύουμε, η επεξεργασία, το σερβίρισμα και η κατανάλωση καφέ έχουν εξελιχθεί σε μία τέχνη με δικά της μυστικά και κόλπα, για την απογείωση της γεύσης και της απόλαυσης.

Φράσεις που έχουμε στην καθημερινότητά μας, δηλώνουν τις συναισθηματικές προεκτάσεις που έχει λάβει η πιο αγαπημένη απόλαυση στον κόσμο. Τα «πάμε για ένα καφεδάκι να τα πούμε» και «πότε θα πιούμε εκείνον τον καφέ», είναι συχνά η έναρξη των πιο ουσιαστικών και, ίσως, των πιο βαρετών συζητήσεων. Πώς όμως θα γνωρίσεις κάποιον; Πώς θα καταλάβεις, αν ταιριάζετε; Με το «άραγμα» που προσφέρει μια γεμάτη, μοσχομυριστή κούπα καφέ. Τα πρωινά, τα χουχουλιαστά απογεύματα, ακόμη και τα ξημερώματα για να προλάβεις ένα αεροπλάνο ή ένα πλοίο ή τις νύχτες, αν δουλεύεις νυχτερινή βάρδια, ο καφές είναι σαν συνέχειά σου, μια μόνιμη συντροφιά που ποτέ δεν σε προδίδει…


Omerta Coffee Roasters

Όταν ο καφές γίνεται… τέχνη!

Με έναυσμα το πάθος για ποιοτικά καλό καφέ, η omerta coffee roasters ξεκίνησε, από τη Μυτιλήνη, να δημιουργεί μοναδικά χαρμάνια καφέ τόσο ελληνικού και φίλτρου όσο και espresso, αναδεικνύοντας την premium πλευρά του καφέ. Η τεχνογνωσία και η αγάπη των ανθρώπων της omerta coffee roasters οδήγησε στη δημιουργία του πρώτου καταστήματος, στην Πανόρμου 34 στους Αμπελόκηπους, με τη μορφή franchise. Ένας χώρος σύγχρονος, ιδιαίτερης αισθητικής, όπου μπορείς να προμηθευτείς και να απολαύσεις τον αγαπημένο σου καφέ ή ρόφημα, μαζί με μοναδικής ποιότητας συνοδευτικά, στο σπίτι ή στη βόλτα σου.

Επιπλέον, υπάρχει τμήμα καφεκοπτείου με φρεσκοκομμένο καφέ, όπως και προϊόντα επιλογής omerta coffee roasters, που κάνουν τον καφέ στο σπίτι πραγματική… απόλαυση!
Extra tip: στο κατάστημα μπορείς να προμηθευτείς όλες τις απαραίτητες συσκευές για να γίνεις ένας home barista.

INFO
Πανόρμου 34, Αμπελόκηποι | Τ.: 210 64 26 060
Fb: Omerta coffee roasters stores (Πανόρμου)
Ig: omertacoffeeroasters.panormou
www.omertacoffeeroasters.gr


Baristi Speciality Coffee

Aλλάζουν τα δεδομένα του Street Coffee σε όλη την πόλη

Με το πρώτο κατάστημα να ανοίγει στην Αμφιάλη το 2013, το Baristi άρχισε να εξαπλώνεται σε πολλές γειτονιές της πόλης, αφού βρήκε τη συνταγή της επιτυχίας για εξαιρετικό καφέ, δημιουργώντας μια καθημερινή συνήθεια που δύσκολα αλλάζει. Speciality καφές 100% Arabica, που προέρχεται από τη Βραζιλία, συνδυάζεται με το μοντέρνο design των καταστημάτων, την άψογη εξυπηρέτηση, τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού, τη σημασία στη διαδικασία του delivery, με συνεχή προσπάθεια να μην αλλάζει τίποτα σε σχέση με τη δια ζώσης εξυπηρέτηση και τις προσιτές τιμές. Γι’ αυτό, σήμερα, η ομάδα του Baristi μετρά 16 καταστήματα σε πολλές γειτονιές της Αθήνας και έχει ήδη φανατικούς – λάτρεις του καφέ. Φυσικά, μαζί με το απαραίτητο ρόφημα, καλό είναι να δοκιμάσετε και τις λαχταριστές αλμυρές και γλυκιές γευστικές προτάσεις για κάθε στιγμή της ημέρας.

INFO
Παύλου Μελά 9, Περιστέρι | Τ.: 210 46 10 910
Καταστήματα και σε Νέα Σμύρνη, Νέα Ιωνία, Παγκράτι, Κερατσίνι, Σαλαμίνα, Νίκαια, Πειραιά, Χαϊδάρι, Αιγάλεω, Νέο Κόσμο, Ζωγράφου
Fb: Baristi Speciality Coffee | www.baristi.gr


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ

Η ιστορία του καφέ εξελίχθηκε στους αιώνες, αρχής γενομένης το 850 μ.Χ. Όπως λέει ο μύθος, ένας Αιθίοπας βοσκός παρατήρησε ότι οι κατσίκες του ήταν πολύ ενεργητικές, όταν έτρωγαν τα κεράσια ενός συγκεκριμένου θάμνου. Μάζεψε, λοιπόν, μερικά για να τα δοκιμάσει ο ίδιος, γράφοντας έτσι την πρώτη σελίδα στην ιστορία του καφέ. πράγματι, για πολλούς αιώνες, οι Αιθίοπες μασούσαν ωμούς τους κόκκους του καφέ. Οι καρποί διαδόθηκαν σε όλη τη χώρα και έφτασαν στην Αραβική Χερσόνησο γύρω στον 12ο αιώνα.

Η χώρα που πρώτη έβρασε τους κόκκους του καφέ είναι η Υεμένη. Ακριβώς λόγω της αραβικής ρίζας, σε αυτήν τη γλώσσα οφείλουμε και το όνομά του: qahwa (προφέρεται κάουα) ήταν μία από τις λέξεις που χρησιμοποιούσαν οι Άραβες για το κρασί, το οποίο αντικατέστησε ο καφές, αφού το Ισλάμ απαγόρευσε την κατανάλωση αλκοόλ. Μετά τους Άραβες, ο καφές αγκαλιάστηκε από τους Πέρσες και τους Τούρκους, ενώ στην Ευρώπη έφτασε τον 17ο αιώνα μέσω των εμπόρων — συγκεκριμένα στην Ιταλία.

Ενώ στην αρχή αντιμετωπίστηκε από την εκκλησία ως «σατανικό ποτό», ο Πάπας Κλήμης Η΄ έδωσε την άδεια στους χριστιανούς να τον καταναλώσουν, όταν τον δοκίμασε και ενθουσιάστηκε με τη γεύση. Ήταν 1629, όταν άνοιξε το πρώτο καφενείο της Ευρώπης στη Βενετία και, από εκεί, τα καφενεία ως χώροι ανταλλαγής ιδεών, γνώσης, εστίες πολιτικών και φιλοσοφικών συζητήσεων άρχισαν να εξαπλώνονται σε όλη την Ευρώπη.

Οι Άραβες για πολύ καιρό απαγόρευαν αυστηρά την εξαγωγή σπόρων και η Ολλανδία ήταν η πρώτη χώρα που κατάφερε να κλέψει σπόρους και να αρχίσει να φυτεύει στις αποικίες της στην Ινδονησία. Την ίδια εποχή περίπου, το φυτό του καφέ πέρασε και στην Ινδία, όπου ο Μπάμπα Μπουντάν μετέφερε λαθραία σπόρους, επιστρέφοντας από τη Μέκκα.

Τον καφέ έφεραν στην αμερικανική ήπειρο οι Γάλλοι, μέσω των αποικιών τους στη Μαρτινίκα, τη Γαλλική Γουινέα και αλλού. Τα πρώτα φυτά έφερε ο Γκαμπριέλ ντε Κλιού στη Μαρτινίκα, το 1714. Από εκεί πέρασε στη Γαλλική Γουινέα. Το 1727, ο Φραντσίσκο Παλχέτα στάλθηκε από τον βασιλιά της Βραζιλίας στη Γουινέα, προκειμένου να φέρει σπόρους καφέ για να καλλιεργηθούν στη χώρα του. Καθώς η απόσπαση των σπόρων αποδείχτηκε δύσκολη, ο Παλχέτα έλυσε το πρόβλημα σαγηνεύοντας τη γυναίκα του Γάλλου Κυβερνήτη, η οποία του έδωσε σπόρους και φύτρες καφέ, κι έτσι το φυτό πέρασε στη Βραζιλία, η οποία είναι σήμερα η χώρα με τη μεγαλύτερη παραγωγή καφέ στον κόσμο.

Ο καφές έγινε το πιο δημοφιλές ρόφημα στον κόσμο, με τις διάφορες παραλλαγές του να κάνουν την εμφάνισή τους: τούρκικος, φίλτρου, εσπρέσο, στιγμιαίος, καπουτσίνο, κάψουλες (ανάλογα με τα γούστα του καθενός), ο καφές μάς κάνει παρέα όλες τις ώρες της ημέρας — κι αυτή η αγάπη μάλλον δεν θα τελειώσει ποτέ.


ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΕΝΑΝ BARISTA

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΥΛΟΥΚΗΣ | LOT51

Από την πρώτη ανακάλυψη του καφέ μέχρι σήμερα, πολλά έχουν αλλάξει. Αφού έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, φυσικό και επόμενο ήταν να εξελιχθεί σε τέχνη που λίγοι ξέρουν τα μυστικά της. Έτσι κι εμείς μιλήσαμε με τον Κώστα Μπουλούκη, barista του LOT51, για να ξεκαθαρίσει το τοπίο στον τομέα της δημιουργίας ενός καλού καφέ. Από την πρώτη ύλη μέχρι την επεξεργασία, το ψήσιμο και το άλεσμα του καφέ, υπάρχουν πολλές διαδικασίες. Μια συλλογική δουλειά, με τελευταίο κρίκο τον ίδιο τον barista, ο οποίος, έχοντας το know-how, φροντίζει να έρθει στο ποτήρι μας το σωστό αποτέλεσμα.

«Όσον αφορά τους speciality coffees, πρόκειται για καφέδες ανώτερης ποιότητας, που έχουν κριθεί από επιλεγμένους γευσιγνώστες υψηλού επιπέδου. Οι baristi είναι ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας και, έχοντας αντίληψη πάνω στο προϊόν, φροντίζουν να αξιοποιηθεί σωστά ο καφές,
δίνοντας τα γευστικά προφίλ που θα χαροποιήσουν τον καταναλωτή και με αυτόν τον τρόπο δίνουν έναν αντιπροσωπευτικό χαρακτήρα στον καφέ.

Πλέον υπάρχουν και τα microroastery shops, που καβουρδίζουν τον δικό τους καφέ, δίνοντας τη δική τους πινελιά στο προϊόν.

Τέλος, ο κάθε καταναλωτής είναι όμορφο να γνωρίζει ότι ο καφές ακολουθεί ένα ταξίδι πριν φτάσει στα χέρια του. Όλα αρχίζουν από τη φάρμα όπου καλλιεργείται και ωριμάζει το λεγόμενο καφεόδεντρο, μετά γίνεται η συλλογή του και, αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, περνάμε στην επόμενη φάση του processο, όπου ο καφές διαμορφώνει τον χαρακτήρα του, ανάλογα με την επεξεργασία που θα δεχτεί. Μετά την εισαγωγή του καφέ ως green bean, έρχεται να αναλάβει ο roaster, ο οποίος είναι ο συνεχιστής της γευστικής αλυσίδας, με τελευταίο στη δράση τον baristα, που ολοκληρώνει αυτό το συλλογικό έργο».


Handpickers Coffee Roasters

Όταν ο καφές γίνεται ιδέα

Με όνομα εμπνευσμένο από τους ανθρώπους που σκοπός τους είναι να συλλέγουν αποκλειστικά με τα χέρια τα ώριμα κεράσια του καφέ, στο Handpickers κάνουν ό,τι περνάει από το δικό τους χέρι για να προσφέρουν νόστιμο και ποιοτικό καφέ. Φτιάχνουν δικά τους χαρμάνια καβουρδίζοντας τον καφέ (100% Arabica), ο οποίος είναι φερμένος από μικρούς παραγωγούς, τους οποίος έχουν γνωρίσει στα ταξίδια που κάνουν με σκοπό να έρθουν σε επαφή με την πρώτη ύλη και τους ανθρώπους που την διαχειρίζονται. Στο φυσικό κατάστημα θα βρείτε κάθε μέρα το χαρμάνι Dark Sparrow αλλά και δύο single origin καφέδες από διαφορετικές χώρες του κόσμου, οι οποίοι εναλλάσσονται κάθε εβδομάδα. Στο Handpickers έχουν στήσει έναν ολόκληρο κόσμο γύρω από τον καφέ, με κάψουλες συμβατές με μηχανές Nespresso, οικιακές αλλά και επαγγελματικές μηχανές και ένα σωρό ακόμη χρήσιμα εξαρτήματα, τα οποία μπορούμε να προμηθευτούμε πανεύκολα από το e-shop τους.

INFO
Αναξαγόρα 45, Αθήνα | Τ: 210 48 1 7 530
WB: handpickerscoffee.gr
FB: @handpickerscoffee
IG: @handpickers_coffee_roaster


Dash Micro-roasted espresso

…και η μέρα ξεκινά απολαυστικά

Με πολύχρονη εμπειρία στον τομέα του καφέ, η οικογένεια Δασύρα, ακολουθώντας τα σημεία των νέων εποχών, «ψάχτηκε» σε διάφορες γωνιές του κόσμου και έφερε στα ποτήρια μας έναν εξαιρετικό καφέ, με το όνομα «Dash». Χαρμάνι διαλεγμένων κόκκων, το οποίο παράγεται περιορισμένα και ελεγχόμενα για να μπορεί να δίνεται η ίδια σημασία σε κάθε μικρή λεπτομέρεια, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται σταθερό και εξαιρετικό αποτέλεσμα. Το καφεκοπτείο βρίσκεται στο Περιστέρι, απ’ όπου επιχειρήσεις μπορούν να προμηθευτούν το μοναδικό χαρμάνι, ενώ και εμείς μπορούμε να το δοκιμάσουμε στο σπίτι.

INFO
www.dash-espresso.gr | Λ. Κωνσταντινουπόλεως 118, Περιστέρι
Τ.: 210 57 52 007 // 210 57 15 914


LOT 51

Γιατί ο πολύ καλός καφές δεν είναι ουτοπία

Φωτεινό spot, minimal αισθητική και πολύ λευκό. Το χρώμα το δίνουν οι άνθρωποι και… ο καφές! Στο Lot 51 θα βρεις κάθε μέρα καφέ από τρεις διαφορετικές χώρες του κόσμου για να επιλέξεις. Specialty coffees που καταλήγουν στο ποτήρι σου μέσα από τις μαγικές κινήσεις των barista και τις καλύτερες παγκοσμίως μηχανές καφέ. Foodpairing Alert· η χειροποίητη μπάρα δημητριακών. Το Cold Brew, με τη συνταγή του Lot 51 και με δική τους εμφιάλωση, παραδίδεται σε κουτάκι αναψυκτικού, κομψό, φινετσάτο και έτοιμο για κατανάλωση.

INFO
Παπαδιαμαντοπούλου 24Β | Τ: 693 733 7066
WB: lot51.gr | FB: LOT51 | IG: @lot.51


ΕΣΥ ΠΟΥ ΠΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΣΟΥ;

Δεν είναι αμελητέο το πώς πίνεις τον καφέ σου και το ίδιο ισχύει και για το πού πίνεις τον καφέ σου. Αυτή η πόλη έχει πολλές επιλογές. Καφές σε πολυκοσμία, καφές ρομαντικός, καφές μοναχικός, καφές στο χέρι, καφές στο σπίτι. Ανάλογα με την περίσταση, τη διάθεση, τον συνοδοιπόρο στην απόλαυση, αλλάζει και ο τόπος, όπως και η ιεροτελεστία.

Είναι μερικές φορές που προτιμάς την πολυκοσμία, εκεί που πηγαίνουν όλοι, με τις μεγάλες παρέες να κάνουν σαματά και να κυλάει η μέρα και το απόγευμα με εικόνες γρήγορες, ατάκες στην παρέα, τη δική σου και τη δίπλα.

Είναι κι άλλες φορές που προτιμάς την ησυχία, την ιδιωτικότητα. Ένα μικρό καφέ στο κέντρο της πόλης, συνήθως με παριζιάνικο στυλ ή έστω πινελιές που θυμίζουν κάτι ζεστό και οικείο, που σου προσφέρει την ανάλογη θαλπωρή για να απολαύσεις ήρεμες και ουσιαστικές συζητήσεις ή να βγεις ένα ραντεβού μακριά από τα αδιάκριτα μάτια. Πολλές φορές, σε κάνουν κομμάτι τους αυτά τα μικρά καφέ και δεν θέλεις να φύγεις. Συνεχίζεις όλη μέρα να τρως γλυκές ή αλμυρές μπουκιές μαζί με τον καφέ σου.

Κάποια άλλα έχουν τόση ησυχία που θαρρείς πως βρίσκεσαι σε ιερή βιβλιοθήκη. Εκεί έχεις την ευκαιρία να πιείς τον καφέ σου όσο δουλεύεις ή διαβάζεις. Η ατμόσφαιρα σε κάνει πιο αποτελεσματικό σε ό,τι κι αν καταπιαστείς.

Κι αν δεν θέλεις το έξω, έχεις την ευκαιρία να υποδεχτείς τους φίλους στο σαλόνι σου και η συνεχής ανανέωση της κούπας να οδηγεί σε γέλια, κλάματα, υστερίες και σιωπές. Γιατί ο καφές ανοίγει τις καρδιές. Κι αν, ακόμη, θέλεις να «μοιραστείς απλώς την πλήξη» (σε εισαγωγικά, γιατί το λέει συχνά μια φίλη), δεν γίνεται χωρίς την απαραίτητη συντροφιά ενός τρίτου με τη δίκη του υπόσταση: του καφέ που συνοδεύει κάθε στιγμή.

Κι αν θέλεις μια γουλιά μαζί με απαγορευμένο τσιγάρο, στα ψηλά της πόλης ή στα σοκάκια του κέντρου, στο όρθιο, για να αλλάξει το κέφι ή να πάρεις μια ανάσα, έχεις το δικό σου αγαπημένο στέκι που θα σου δώσει το αναζωογονητικό καφέ «φίλτρο», για boost ενέργειας και χαλάρωσης ταυτόχρονα!

  1. Κάνε κάτι διαφορετικό. Αντί να βάλεις ξυπνητήρι την ώρα που πρέπει, βάλε μία ώρα νωρίτερα, πήγαινε στο καφέ της γειτονιάς σου και χαλάρωσε μόνος, πριν βουτήξεις άλλη μια μέρα στους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητας.
  2. Εσύ ταιριάζεις στιγμές της καθημερινότητας με ένα συγκεκριμένο είδος καφέ; Προσωπικά, αν παίζω τάβλι, πίνω φραπέ, αν είμαι λίγο κρυωμένη, ελληνικό, αν δω τις φίλες μου, έχουμε αδυναμία στα εσπρεσάκια, ενώ αν έχω πολλούς καλεσμένους, ο φίλτρου είναι η λύση.
  3. Για να καταλάβεις πόσο διάσημος είναι ο καφές, θα μιλήσουμε με νούμερα: Υπολογίζεται ότι η διαδικασία ετοιμασίας του ροφήματος επαναλαμβάνεται παγκοσμίως πάνω από 400 δισεκατομμύρια φορές τον χρόνο.
  4. Συναντούμε διάφορα είδη καφέ ανά τον κόσμο: στην Ισπανία είναι δημοφιλής ο καφές Bombon (με βάση τον εσπρέσο και ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα), στο Βιετνάμ ο Egg Coffee (με κρόκους αυγού, ζάχαρη, συμπυκνωμένο γάλα και καφέ robusta) και στην Αυστρία ο Melange (καπουτσίνο με πιο ελαφρύ εσπρέσο).

3b coffee & nuts

Καιρός να δοκιμάσουμε τον καλύτερο καφέ στη Νέα Ιωνία

Ξεχωρίζει από μακριά για την industrial αισθητική, ενώ τα αρώματα καφέ, ξηρών καρπών και σοκολάτας σε οδηγούν έξω από την πόρτα του. Ο λόγος για το 3bcoffeenuts, που άνοιξε τις πόρτες του πριν 7 χρόνια στη Νέα Ιωνία και τα προσεγμένα προϊόντα του οδήγησαν τόσο σε μεγάλη επισκεψιμότητα όσο και στο άνοιγμα ενός ακόμη καταστήματος στα Πευκάκια.

Ο καφές είναι ένα ιδιαίτερο χαρμάνι 100% Arabica και πρόκειται για ένα signature blend με βάση τη Βραζιλία και την Αιθιοπία, του οποίου η επίγευση φέρνει στον ουρανίσκο νότες ξηρών καρπών. Στο 3b, θα βρεις super foods, ξηρούς καρπούς, energy spreads και μια μεγάλη γκάμα από χειροποίητες μπάρες δημητριακών, ώστε η μέρα να ξεκινήσει δυναμικά. Φυσικά, μπορείς να προμηθευτείς και καφέ για το σπίτι, από Single Origin μέχρι commercial (όλη τη γκάμα του καφέ Hausbrandt). Το εξειδικευμένο προσωπικό του 3b φέρνει στο ποτήρι μας το πιο ξεχωριστό αποτέλεσμα και στη μέρα μας την πιο ευχάριστη νότα.

INFO
● 28ης Οκτωβρίου 24, Νέα Ιωνία
Τ.: 210 27 20 335 | Fb: 3bcoffeenuts Nea Ionia
Ig: 3bcoffeenuts_neaionia
● Σμύρνης 32 & Ελ Αλαμέιν, Νέα Ιωνία
T.: 210 27 10 823 | Fb: 3bcoffeenuts Pefkakia
Ig: 3bcoffeenuts_pefkakia


Volver

Στο Volver o καφές είναι… γκουρμέ!

Στην καρδιά της Αθήνας, ο καλός καφές σε καλεί να τον δοκιμάσεις σε μια διαφορετική γωνιά, μακριά από τους έντονους καθημερινούς ρυθμούς. Στο Volver, λοιπόν, θα βρεις τον ξεχωριστό ιταλικό espresso της Antica Tostatura Triestina. Ένα premium blend εκλεκτών ποικιλιών που καβουρδίζεται με τη μέθοδο wood-roasting, δηλαδή το αργό ψήσιμο σε ξύλα οξιάς. Το αποτέλεσμα; Ένα προϊόν μοναδικής λεπτότητας και ποιό-
τητας. Φυσικά, πέραν του ξεχωριστού καφέ, στο Volver θα βρεις και ροφήματα για όλες τις ώρες της ημέρας, μα πάνω απ’ όλα, ένα χαμόγελο που σου φτιάχνει το κέφι.

INFO
Βαλαωρίτου 7Α, Αθήνα | Τ.: 210 36 35 557 | Fb: Volver


Ουμπούντου

Eίμαι αυτός που είμαι, επειδή είσαι αυτός που είσαι

Αυτό σημαίνει η λέξη «Ουμπούντου» στη Νότια Αφρική και πρεσβεύει απόλυτα τον Νίκο και τον Χρήστο, τους δύο φίλους που άνοιξαν αυτήν τη φιλόξενη γωνιά του καφέ στο Θησείο. Ο καφές για εκείνους είναι ένα μέσο γνωριμίας, ένας τρόπος να ακούσουν ιστορίες —και οι καλύτερες ιστορίες λέγονται γύρω από ποτήρια και φλιτζάνια καφέ. Από την εταιρεία Mr Bean, έχουν το δικό τους blend από τρεις «Βραζιλίες», με επίγευση σοκολάτας, ενώ ανά εβδομάδα έχουν μια διαφορετική επιλογή για τους πιο «γκουρμέ» λάτρεις του καφέ. Φυσικά, δεν λείπουν οι επιλογές σε αλμυρά και γλυκά σνακ, ενώ οι vegan γεύσεις είναι κορυφαίες.

INFO
Νηλέως 58, Θησείο | Τ.: 210 34 10 566 | Ig: ubuntu_ath