Shedia Home

Shedia Home: Η «Σχεδία» συνδύασε τη γεύση και την αλληλεγγύη σε ένα χώρο αριστούργημα

Σε ένα εμβληματικό κτίριο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας λειτουργεί ένας μοναδικός κόμβος αλληλεγγύης και κοινωνικής καινοτομίας.

Το «Σχεδία home» είναι αφιερωμένο στον άνθρωπο. Δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει συνανθρώπους μας, που δοκιμάζονται από την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό να υποστηρίξουν οι ίδιοι τον εαυτό τους, προσφέροντας παράλληλα έμπνευση, αγαθά και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, τον καλύτερο καφέ, το γευστικότερο φαγητό, μοναδικά κοκτέιλ, υπέροχη μουσική, είδη δώρων υψηλής αισθητικής και ποιότητας, εργαστήρια και πολλά άλλα.

Μετά από ένα φεγγάρι επιτυχημένης συνεργασίας με τον καταξιωμένο σεφ Λευτέρη Λαζάρου, η Σχεδία εξελίσσεται και αποφασίζει να πειραματιστεί με ένα πιο street menu, βασισμένο αρκετά και στην λογική του μοιράσματος, εξού και οι αρκετές επιλογές σε τάπας/μεζέδες.

Ο σεφ Κώστας Λύκουρας δημιούργησε ελληνοπρεπή, μοντέρνα πιάτα με συνδυασμούς πρωτότυπους (μήλο σε σάντουιτς, σπιρουλίνα σε αυγά ποσέ, αργοψημένη ντομάτα στην ελληνική σαλάτα κ.ά).

Βιολογικά αυγά και κοτόπουλο, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ελληνικές πρώτες ύλες χαρακτηρίζουν την κουζίνα της Σχεδίας. Αφθονούν οι επιλογές vegetarian και vegan πιάτων, οι μερίδες είναι πλούσιες και η φιλοσοφία μας για μια πιο θρεπτική, υγιεινή, αλλά συνάμα νόστιμη διατροφή, υπηρετείται σχεδόν μέσω κάθε πιάτου.

Η φαντασία παντρεύεται με την απλότητα και γύρω από ένα τραπέζι με λιχουδιές τρώει και πίνει κανείς, γνωρίζοντας πως συμμετέχει σε ένα κοινωνικό πρότζεκτ.

Εμείς περάσαμε μία αξεπέραστη βραδιά με πολλή γεύση, διαφορετικές γαστρονομικές επιλογές, μα πάνω απ’όλα πολύ κέφι και δημιουργία για το νέο εγχείρημα του περιοδικού Σχεδία. Η κολοκυθόσουπα έκλεψε τις καρδιές μας, το κουνουπίδι και το μπρόκολο έγιναν ογκρατέν με φυτικό τυρί & γάλα σόγιας για να μας ζεστάνουν, τα χοιρινά φιλετάκια με baby πατάτες & σάλτσα ροδιού γαργάλισαν τον ουρανίσκο, ενώ το γεύμα μας έκλεισε με τον πιο νόστιμο χαλβά. Ανάμεσα στις δοκιμές και στις γουλιές κρασιού, από την προσεκτικά επιλεγμένη λίστα, ο Χρήστος Αλεφάντης μας μίλησε για το όνειρό του να δημιουργήσει το … «σπίτι» της Σχεδίας πριν έρθει ο κορωνοϊός και βάλει φρένο στα όλο και πιο μεγαλόπνοα σχέδια της «Σχεδίας», τα οποία εμπνέονται και υλοποιούνται με γνώμονα το συνάνθρωπο και την προσφορά. Γιατί αν κάτι έχουμε ακόμη, είναι ο ένας τον άλλον.

Ο εκδότης της Σχεδίας Χρήστος Αλεφάντης απολαμβάνει το μενού

Από το πρωί, λοιπόν, με brunch και πρωινό, μέχρι το μεσημέρι και το βράδυ με χορταστικές επιλογές φαγητού και γλυκού, σε έναν χώρο κατάλληλο να υποδεχθεί ρομαντικές, επαγγελματικές και πιο παρεΐστικες στιγμές, το νέο μενού είναι απλώς η αφορμή μιας επίσκεψης στο εστιατόριο.

Τέχνη στους τοίχους, μουσικές λίστες που έφτιαξαν για εμάς κορυφαίοι ραδιοφωνικοί και μουσικοί παραγωγοί, επιλογές δώρων στο εκθετήριο-bazaar από ανακυκλωμένες σχεδίες (το περίφημο project Σχεδίαρτ) και ένας αρχιτεκτονικός, smart και προσαρμοσμένος και στους συμπολίτες μας με αναπηρίες χώρος είναι μερικά ακόμα από τα δυνατά χαρακτηριστικά του Shedia Home.


Υ.Γ. Στην κουζίνα, σύντομα θα ξεκινήσουν να εκπαιδεύονται νέοι σεφ που δεν έχουν την δυνατότητα σπουδών, αλλά επίσης, μεγάλο μέρος των κερδών από το Σχεδία Home πηγαίνουν στους κοινωνικούς σκοπούς της Σχεδίας.