Υπόθεση Κρέπα: Αλμυρή ή γλυκιά;
Ο χυλός πέφτει με ορμή στο μεγάλο μάτι της κρεπιέρας. Με τη βοήθεια του ξύλινου εργαλείου απλώνεται πάνω σε όλη την επιφάνεια του ματιού. Η μαγεία τώρα ξεκινά. Πώς θα εξελιχθεί; Το ξόρκι θα είναι αλμυρό ή γλυκό;
Η κρέπα από τη φύση της ζύμης της δημιουργεί δίλημμα. Η Πόλη Ζει μπαίνει στον πειρασμό να απαντήσει στο ερώτημα που ταλανίζει την ανθρωπότητα εκ γενέσεως κρέπας. Αλμυρή ή γλυκιά;
Άντα
Αλμυρή για μετά από ξενύχτι ή ποτό. Και συγκεκριμένα τυρί, κοτομπουκιές, πατάτες, σως μουστάρδας. Για τις υπόλοιπες στιγμές της ημέρας σίγουρα γλυκιά, και να είναι σοκολάτα-μπισκότο.
Ηλέκτρα
Αλμυρή για πάντα! Πρώτον, γιατί προτιμώ γενικά τα αλμυρά από τα γλυκά. Δεύτερον, γιατί αγαπώ τον συνδυασμό του φύλλου της κρέπας με το τυρί, τη γαλοπούλα, τα μανιτάρια, τη μαγιονέζα και το λάχανο-καρότο. Και όλα αυτά στην ίδια κρέπα!
Θανάσης
Αυστηρά γλυκιά κρέπα! Σοκολάτα, μπισκότο και λικέρ γκραν μαρνιέ!
Μαριάννα
Αλμυρή και γλυκιά ταυτόχρονα! Τι εννοώ; Κρέπα με σοκολάτα, πατατάκια sticks και κρέμα γάλακτος. Στην αρχή, σε κάθε τέτοια παραγγελία με κοίταζαν περίεργα. Τώρα όμως φαίνεται ότι υπάρχουν περισσότερες αντίστοιχες παραγγελίες!
Μυρτώ
Αλμυρή κατά κανόνα. Γιατί η αλμυρή κρέπα είναι πλήρες γεύμα για μεσημέρι ή βράδυ!
Νικολέττα
Και αλμυρή και γλυκιά, γιατί δεν μπορώ να διαλέξω! Στην αλμυρή κρέπα σίγουρα θα βάλω τυρί Φιλαδέλφεια, κοτόπουλο, ντομάτα. Στη γλυκιά κρέπα οπωσδήποτε σοκολάτα και σιρόπι σοκολάτας, σαντιγύ και σίγουρα μπισκότο ή καρύδα για να κάνει κρατς κρατς!
Σοφία
Αλμυρή κρέπα και ενίοτε γλυκιά. Στην αλμυρή κρέπα μπορώ να βάλω οποιοδήποτε υλικό μέχρι να μην μπορεί να διπλώσει το φύλλο. Δεν έχω κάποιο στάνταρ συνδυασμό υλικών, αρκεί να πιστεύω ότι ταιριάζουν μεταξύ τους!
Χριστίνα
Γλυκιά αλλά δυσκολεύομαι να πω το γιατί… Είμαι φαν του μπισκότου Oreo και της λευκής σοκολάτας. Με βάση αυτά τα δύο προσθέτω κι επιπλέον υλικά για άπειρους συνδυασμούς ώστε να μη βαριέμαι!
Χρύσανθος
Μία και μία! Γιατί χρειάζεται να διαλέξω;
Το debate μοιάζει αμφίρροπο κι αυτό γιατί η δομή της κρέπας, αυτό το καλλιτεχνικά λεπτό κομμάτι ζύμης, έχει επινοηθεί για να φιλοξενεί οποιοδήποτε υλικό τραβάει η όρεξή μας. Αμάχητο τεκμήριο ότι η κρέπα τρώγεται παντού και πάντα: για brunch, για βραδινό, πριν ή μετά το ξενύχτι. Δεν χαλάει χατίρια, αφού αλλάζει προσωπικότητα για χάρη κάθε ιδιοτροπίας μας. Γι’ αυτό αξίζει το κάθε χιλιόμετρο που θα διανύσουμε για να βρούμε την καλύτερη κρεπερί!
Οι Κρέπες Κηφισιάς γράφουν χιλιόμετρα στην ιστορία της κρέπας από το 1994
Αδριανού 4, Κηφισιά, 14561, Τ: 210 62 31 371
Στην κρεπερί Milu θα γευτείς τις πιο ευφάνταστες κρέπες
Ίμβρου 3, Νέα Ιωνία 142 32, Τ: 21 1725 7215
Στο Food Spot 69 δεν θα ξέρεις ποια κρέπα να διαλέξεις!
Τρώων 69, Άνω Πετράλωνα 11852, Τ: 210 34 76 093
Η κρεπερί Boku φαντάζει με γαλλικό μπιστρό στο κέντρο της Αθήνας
Δράκου 12, Κουκάκι, T: 213 04 27 316
Η κρέπα στο Jacu είναι το κάτι άλλο
Κολοκοτρώνη 16, Αθήνα, Τ.: 210 32 13 713